0 - 5 år: Giv mælketænderne en god start

Det er vigtigt, at dit barn får børstet tænder fra første tand bryder frem. Der går nemlig ikke hul på en ren tand. Hos os kan I altid få hjælp og vejledning til tandbørstningen.

Det første besøg
Dit barn tilknyttes automatisk tandplejen fra fødslen og første indkaldelse sker, når børnene er ca. 1 år gamle.Selvom barnet kun har ganske få eller ingen tænder, vil vi gerne se dit barn tidligt for at forebygge uvaner og sammen hjælpe dit barn til at bevare sunde tænder i trygge rammer. Herefter indkalder tandplejen barnet til regelmæssige undersøgelser efter barnets individuelle behov.

Hvis du mener, at dit barn har behov for et ekstra besøg, er du altid velkommen til at bestille tid. Adresse og telefonnummer på klinikken finder du her.

Hvis der er hul…
Et begyndende hul kan holdes nede med tandbørstning og fluorpensling. Hvis hullet skal behandles tilbyder vi bedøvelse og evt. lattergas. Det er vigtigt, at behandlingen er smertefri.

Skade på mælketænder
Hvert tredje barn slår mælketænderne. Hvis det sker for dit barn, er det bedste du kan gøre at berolige barnet og standse eventuel blødning.

Hvis det kun er en mindre skade, er det ikke altid nødvendigt at gå til tandlæge med det samme. Men hvis tanden/tænderne er meget løse, slået i stykker eller slået op i tandkødet, skal barnet helst til tandlæge samme dag.

r

Desværre

En mælketand, der er slået helt ud kan ikke sættes på plads igen.